(100 % chardonnay)
9 februari 2022 (hemma)
Den här ratafian från Gilles Dumangin är gjord på chardonnay och uteslutande från 2019 års skörd. Den har lagrats på ståltank och blev buteljerad i januari 2021.
Mycket, mycket bra! Jag dricker den vid totalt tolv tillfällen under en period av tjugosex dagar. Den är väldigt bra från start, men presterar som allra bäst mellan dag åtta och nitton. Den fortsätter att hålla ihop bra ända till sista dagen, då den faktiskt är snäppet bättre än i början.
Doft: Fruktig, blommig och komplex. Inslag av äppeljuice, honung, gula äpplen och sirap. Dag sju dyker det upp även massor av koncentrerad citronsaft. På åttonde dagen hittar jag tydliga inslag av apelsinmarmelad.
Smak: Söt (men inte jättesöt), frisk, oljig och relativt elegant smak med en lätt bitter ton. Söt grapefrukt, citronolja, gul persika och lite honung får sällskap av söta äpplen på dag två, söt citron dag sju och slutligen apelsinmarmelad dag åtta.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: När du vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar