Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 24 augusti 2022

2013 Famille Delouvin Fauve

(75 % chardonnay, 25 % pinot meunier)

 

23 februari 2022 (hemma)

 


 

Fauve från Famille Delouvin är en chardonnaydominerad årgångschampagne som imponerar stort på mig. Trots sin relativa ungdom är den redan mycket, mycket bra! Jag dricker champagnen över fyra dagar och den håller ihop otroligt bra.

 

Flaskan blev degorgerad i juli 2020 utan dosage.

 

Doft: Fruktig och något parfymerad. Inslag av äpplen, krita, citrus, bröd, gula päron och krusbär. Dag två även mandlar och på fjärde dagen dyker det upp lite toner av te.

 

Smak: Frisk, något syrlig, fruktig och mycket torr smak med viss sälta och fin koncentration. Till en början massor av äpplen i olika former samt citron, lime och mandlar. Senare även krusbär och smultron. Hög syra.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar