(85 % pinot noir, 15 % pinot meunier)
28 februari 2022 (Selma i Köpenhamn)
Det här är en ny champagne från Nicolas Maillart. Den är gjord på druvor från olika vingårdar i den lilla byn Montchenot, strax söder om Reims. Byn, som för mig är mest känd för att den huserar stjärnrestaurangen Le Grand Cerf, är en del av Villers-Allerand och ligger precis mellan Grande Montagne de Reims och Petit Montagne de Reims.
Den här utgåvan är baserad på 80 % 2016 och 20 % 2015. Champagnen är gjord utan den malolaktiska jäsningen och hälften av vinet är jäst på fat och hälften i ståltank. Den här flaskan blev degorgerad i maj 2021 med en dosage på 3,5 g/l.
En mycket bra champagne!
Doft: Fruktig och något kryddig. Massor av gröna äpplen samsas med citron, lime, fläder, persika, krusbär, Mariekex och smör.
Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak med viss sälta. Ren och naturlig. Granny Smith, citrus, vanilj och några smultron. Hög syra.
Betyg idag: 86
Sannolikt bäst: 2027-2033
Flaskan dricks på den hyllade och allt annat än traditionella smörrebrödsrestaurangen Selma i Köpenhamn, tillsammans med åtta små rätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar