Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 16 augusti 2022

Pierre Paillard Les Parcelles XV

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

 

10 februari 2022 (hemma)

 


 

Les Parcelles från Antoine och Quentin Paillard är brödernas instegsvin. Den här utgåvan är, som namnet antyder, baserad på 2015 års skörd (70 %) med tillägg av reservvin (30 %). Druvorna kommer från tjugotvå odlingslotter i hembyn Bouzy. Den totala produktionen för den här utgåvan uppgick till 69132 flaskor, 2036 magnum och 70 jeroboam. Den här flaskan blev degorgerad i september 2020 med en dosage på 1,8 g/l.

 

Ung, men lovande!

 

Doft: Autolytisk doft, initialt med fint oxiderade toner. Inslag av jäst, kartong, smultron, citron, brioche, hasselnötter och salmiak.

 

Smak: Syrlig och mycket torr smak med påtaglig sälta. Citron, omogna smultron och äpplen med tydlig skalbeska får efter hand sällskap av hallon. Hög syra och fin längd. Känns ofärdig.

 

Betyg idag: 83

 

Sannolikt bäst: 2025-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar