(50 % pinot meunier, 25 % pinot noir, 25 % chardonnay)
9 februari 2022 (hemma)
Det här är ännu en ratafia från den ambitiöse Gilles Dumangin och det är första gången jag provar en rosératafia. Den är baserad på druvmust från 2019 års skörd och lagrades på ståltank innan den blev buteljerad i januari 2021.
Det här är en mycket bra ratafia! Den dricks vid totalt tolv tillfällen under en period av tjugosex dagar. Den håller en märkbart jämn nivå från start till mål, men är som allra bäst mellan dag fyra och nitton.
Doft: Bärig och efter hand lite rökig. Inslag av hallon, röda vinbär, nypon, sirap och mentol (Vicks blå). Dag tio dyker det även upp inslag av mandlar.
Smak: Söt (men inte jättesöt), bärig, frisk och oljig. Relativt elegant. Hallon, nypon och röda vinbär från start. Hög syra. Lång eftersmak, initialt med en lätt bitter ton. Dag två hittar jag röda äpplen och på tionde dagen toner av mandelmassa. På dag nitton berikas smaken ytterligare av svarta vinbär samtidigt som det dyker upp inslag av körsbär i eftersmaken.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: Maintenant
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar