(100 % meunier)
7 oktober 2024 (hemma)
Den här ratafian, La Vie en Meunier, från Moussé Fils (numera namnändrat till Famille Moussé) är gjord på must av meunier från skörden 2019 där man tillsatt egentillverkad marc de Champagne (gjord på meunier från 2018). Blandningen lagrades 24 månader på ekfat innan den buteljerades.
Det här är en härlig ratafia! Jag dricker den vid sammanlagt åtta tillfällen under en period av femton dagar. Den är mycket bra från start, men presterar som allra bäst mellan dag sex och fjorton.
Doft: Fruktig och komplex. Inslag av kex, tuttifrutti, katrinplommon, tobak, fikon och gräddkola följs dag två av chokladpralin och på sjätte dagen av honung.
Smak: Söt, fruktig, frisk och oljig smak med viss alkoholhetta och initialt en lätt bitter ton. Hostmedicin, katrinplommon och hasselnötter till en början. På andra dagen även mörk choklad. Dag sex hittar jag toner av isglassen Igloo (cola). På femtonde och sista dagen dyker russinen upp.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: Dag fjorton
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar