Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 14 juni 2025

2019 Moussé Fils Ratafia La Vie en Meunier

(100 % meunier)

 

7 oktober 2024 (hemma)

 


 

Den här ratafian, La Vie en Meunier, från Moussé Fils (numera namnändrat till Famille Moussé) är gjord på must av meunier från skörden 2019 där man tillsatt egentillverkad marc de Champagne (gjord på meunier från 2018). Blandningen lagrades 24 månader på ekfat innan den buteljerades.

 

Det här är en härlig ratafia! Jag dricker den vid sammanlagt åtta tillfällen under en period av femton dagar. Den är mycket bra från start, men presterar som allra bäst mellan dag sex och fjorton.

 

Doft: Fruktig och komplex. Inslag av kex, tuttifrutti, katrinplommon, tobak, fikon och gräddkola följs dag två av chokladpralin och på sjätte dagen av honung.

 

Smak: Söt, fruktig, frisk och oljig smak med viss alkoholhetta och initialt en lätt bitter ton. Hostmedicin, katrinplommon och hasselnötter till en början. På andra dagen även mörk choklad. Dag sex hittar jag toner av isglassen Igloo (cola). På femtonde och sista dagen dyker russinen upp.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: Dag fjorton

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar