(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)
24 mars 2024 (hos Roger och Liisa i Épernay)
I glas två i vår Lieux-dits-provning döljer sig Le Bout du Clos från Ambonnay. Till skillnad från de övriga champagnerna i serien är den inte ett endruvevin, utan görs på 80 % pinot noir och 20 % chardonnay. Den här utgåvan har alltså 2014 som basårgång och flaskan blev degorgerad i februari 2021.
Det här är en fantastisk champagne, men trots allt bara trea i detta sällskap!
Doft: Generös, fruktig, något kryddig och fint oxiderad. Inslag av banan, öl och jordgubbsglass.
Smak: Fruktig, frisk och mycket torr smak som domineras av röda äpplen och mogen citron.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2027-2032
Mina tidigare intryck av Le Bout du Clos (med länkar till resp. inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar