(80 % chardonnay, 20 % pinot noir)
24 mars 2024 (hos Roger och Liisa i Épernay)
Det här är mitt bidrag till kvällens provning. David Léclapart gjorde L’Aphrodisiaque första gången 2012, som en följd av att han blivit av med hälften av sin skörd och valde att blanda de druvor som fanns kvar för att framställa en enda champagne. Därefter har han även producerat den 2016, 2017, 2018 och 2019.
Det här är årgång 2018 av L’Aphrodisiaque. Den är gjord på fyra femtedelar chardonnay och en femtedel pinot noir och jäst på ekfat. Den blev degorgerad i mars 2023 utan dosage. En fantastisk champagne!
Doft: Underbar, generös och fruktig. Inslag av äppelcider, körsbär, röda vingummin och jordgubbar.
Smak: Fruktig, frisk och mycket torr smak med fantastisk koncentration. Körsbär, jordgubbar och äpplen. Hög syra, men bra balans.
Betyg idag: 92
Sannolikt bäst: 2029-2034
Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp. inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar