(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)
26 mars 2022 (Café Live i Malmö)
Den tredje champagnen i den femte flighten är en av de eftersökta vingårdschampagnerna från Selosse. Le Bout du Clos görs på druvor från vingården med samma namn i Ambonnay. Ska man vara petig borde den egentligen inte få vara med i en bland de noirs-provning, eftersom det är 20 % chardonnay i blandningen, men jag hör ingen på provningen som klagar! Den här utgåvan har 2011 som basårgång och flaskan blev degorgerad i mars 2018.
Det här är tredje gången jag dricker Le Bout du Clos och andra gången jag provar just 2011-basen. Den är fantastisk idag, men kan sannolikt lyfta lite till med ytterligare lagring. Doften är magisk!
Doft: Kraftfull, blommig, fruktig, kryddig och härligt oxiderad. Inslag av hyacint, lite Coca-Cola, banan, tallbarr, tvål, äpplen, hallon, tulpaner och röda vinbär. Efter hand uppstår rostade toner.
Smak: Frisk, blommig, fruktig och mycket torr. Hallon samsas med toner av Coca-Cola, äpplen, lime och jordgubbar.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2025-2030
Mina tidigare intryck av denna champagne:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar