Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 21 augusti 2024

Marguet Elements 11

(66 % pinot noir, 34 % chardonnay)

 

13 december 2023 (hemma)

 


 

Elements 11 från Benoît Marguet presterar riktigt fint idag!

 

Champagnen, gjord på två tredjedelar pinot och en tredjedel chardonnay, har 2011 som basårgång (85 % av blandningen). Flaskan blev degorgerad i oktober 2015 med en dosage på 2,4 g/l. Den är framställd utan tillsats av svavel.

 

Doft: Utvecklad, komplex, fruktig, blommig, kryddig och oxiderad. Inslag av bokna äpplen, rosor och mogen citron följs av björnbär, plommon, mogna päron och kanel. Senare även chokladmjölk (Oboy), svarta vingummin och honung.

 

Smak: Utvecklad, frisk och mycket torr. Mogen citron, lakrits, gula äpplen och senare även svarta vingummin och choklad. Hög syra och bra längd.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2021-2025

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar