Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 2 oktober 2022

2013 Roger Brun La Pelle

(100 % pinot noir)

 

26 mars 2022 (Café Live i Malmö)

 


 

Det här är den tredje champagnen i den andra flighten av blanc de noirs-provningen. Det är också första gången jag dricker något från Roger Brun. Det lilla huset har sin hemvist i Aÿ och leds sedan 1999 av Philippe Brun. La Pelle är hans finaste champagne och den görs på pinot noir från vingården med samma namn. Den är fatjäst och dosagen uppgår till 3 g/l.

 

Wow! Det här är en fantastisk champagne och en av dagens största överraskningar för mig.

 

Doft: Blommig, komplex och härligt oxiderad doft. Inslag av hyacint, tallbarr, röda bär, honung och gräddkola.

 

Smak: Generös, frisk, något fruktig och mycket torr. Mogen citron, smör, honung, brioche och några diskreta mörka bär. Hög syra och fin längd.

 

Betyg idag: 92

 

Sannolikt bäst: 2025-2032

 

På baksidesetiketten hittar man bland annat en varningstext om att det handlar om en kraftfull champagne som man bör dricka tillsammans med ostar och tryffel – och ingenting man ska öppna vid en första träff. Vi får också lära oss att champagnen inte ska drickas av gravida kvinnor och barn. En varningsskylt för bilar ville man också få med – se upp för bilar helt enkelt! Personligen hade jag uppskattat ett degorgeringsdatum, men man kan ju inte få allt.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar