Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 8 oktober 2022

1990 de Venoge Blanc de Noirs

(80 % pinot noir, 20 % pinot meunier)

 

26 mars 2022 (Café Live i Malmö)

 


 

de Venoge Blanc de Noirs 1990 avslutar den fjärde flighten av provningen och som den gör det! Den här champagnen än fullständigt magisk och otroligt fräsch för sin ålder! Det är en champagne som i princip har allt; med en perfekt balans och härlig energi! Den är möjligen bäst i hela provningen – trots mycket tuff konkurrens.

 

Den här flaskan blev degorgerad 1997 med en dosage på 9 g/l.

 


 

Doft: Mogen och parfymerad doft med inslag av kex (glassrån), choklad, nougat, kaffe, aprikos och bokna äpplen.

 

Smak: Kraftfull, mogen, krämig och kryddig smak med perfekt balans och härlig energi. Det är rena rama kalaset med toner av glasstrut med vaniljglass, Romerska bågar, choklad och bakverk. Mmmm!

 

Betyg idag: 95

 

Sannolikt bäst: 2008-2025

 

Den fjärde flighten i blanc de noirs-provningen består av idel höga toppar och djupa dalar. Tre av champagnerna är fantastiska och två är korkskadade.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar