Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 5 oktober 2022

Mumm de Verzenay

(100 % pinot noir)

 

26 mars 2022 (Café Live i Malmö)

 


 

Mumm de Verzenay från G.H. Mumm avslutar den tredje flighten. Som namnet antyder är den gjord på druvor från Verzenay. Champagnen finns fortfarande tillgänglig på marknaden, men precis som systerchampagnen Mumm de Cramant verkar den har försvunnit ur sortimentet eftersom de inte längre finns med på producentens hemsida.

 

På grund av lite tidspress (fem champagner i flighten) hinner jag inte ägna så mycket tid åt den här som jag hade önskat, men det är uppenbart att det är en mycket bra champagne! Dessvärre finns det ingen information om vare sig basårgång eller degorgeringsdatum.

 

Doft: Kraftfull och fruktig doft med inslag av krut, smör och rostat bröd.

 

Smak: Brioche, gräddkola, citrus, persika och mandlar.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: ?

 


 

Den tredje flighten vid blanc de noirs-provningen består av dessa flaskor. Det är fyra champagner med mycket Verzenaydruvor i blandningen mot en ensam krigare från grannbyn Mailly. Ett ganska jämnt race utan en självklar vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar