Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 26 april 2025

2018 Gaspard Brochet Coteaux Champenois Rouge La Montagne

(100 % meunier)

 

6 augusti 2024 (BISe i Malmö)

 


 

Gaspard Brochets röda vin bryter av snyggt bland alla champagner på den stora Gaspard Brochet-provningen. 602 flaskor gjordes det av denna meunierbaserade coteaux champenois från 2018. Vinet fick elva månaders lagring på ekfat från Oregon innan det buteljerades. Framställt utan klarning, filtrering eller tillsats av svavel.

 

Det här är ett mycket bra vin, men det är inte lika kraftfullt (i munnen) som jag minns det

 

Doft: Kraftfull, parfymerad, smörig och kryddig. Inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, hasselnötter, örter, lakrits, lite kryddpeppar och till slut mycket vanilj.

 

Smak: Bärig, kryddig och mycket torr smak med tydliga tanniner. Mogna körsbär, jordgubbar, ek och kryddpeppar. Hög syra.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

 

Mina tidigare intryck av detta vin (med länk till inlägget):

2022-05-11: 87

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar