(45 % pinot noir, 45 % chardonnay, 10 % meunier)
6 augusti 2024 (BISe i Malmö)
Vi fortsätter följaktligen med 333.b, som är den andra utgåvan av Gaspard Brochets instegsvin. Medan Champagne historiskt sett handlat om blandning (av druvor, växtlägen och årgångar) är 333-serien något av en antites till Gaspards filosofi om att helst göra champagne baserat på en druva, från ett läge och en årgång. Här handlar det nämligen om just blandning – av tre druvsorter, tre byar och tre årgångar. I 333.b är årgångarna 2018, 2017 och 2016. Den här flaskan degorgerades i maj 2022 utan dosage.
Bilden på flaskan föreställer Gaspards pappa Vincent Brochet.
Det här är en mycket bra champagne. Den känns dock inte lika generös och inte riktigt lika bra idag som när jag drack den i februari 2023.
Doft: Generös, fruktig, något kryddig och komplex. Inslag av jordgubbar, björnbär, jord, vanilj, äppeljuice, hallon och sågspån.
Smak: Fruktig, frisk och mycket torr. Mogna äpplen, mogna hallon och svarta vinbär. Härlig intensitet, bra energi och hög syra.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2027-2033
Mina tidigare intryck av 333.b:
2023-02-03: 89
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar