Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 29 april 2025

Gaspard Brochet Meunier (Mouton) Tome I

(100 % meunier)

 

6 augusti 2024 (BISe i Malmö)

 


 

Efter de båda grisarna kommer Fåret. Den imponerande Gaspard Brochet-provningen fortsätter alltså med roséchampagnen Meunier, även kallad Mouton (Fåret). Bilderna är från när jag drack den i februari 2024.

 

Champagnen är gjord på meunier från vingården La Montagne i Écueil, det vill säga precis samma ursprung som Gaspards coteaux. Druvorna kommer uteslutande från skörden 2020 och flaskan blev degorgerad i januari 2023 med en dosage på 4 g/l.

 

Det här är en fantastisk champagne! Den är dock inte lika imponerande som i februari 2024.

 

Doft: Generös och fruktig. Inslag av mogna körsbär, svarta vinbär och bubbelgum.

 

Smak: Generös, fruktig och torr smak som domineras av mogna söta bär i form av körsbär, svarta vinbär och smultron. Hög syra, men fin balans. Bra energi och lång eftersmak.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2029-2035

 

Mina tidigare intryck av Meunier Tome I (med länk till inlägget):

2024-02-15: 91

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar