Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 18 januari 2023

VM: Deutz Brut Classic

(ca 33 % chardonnay, 33 % pinot noir, 33 % pinot meunier)

 

23 juni 2022 (hemma)

 


 

VM i standardchampagne fortsätter med den nästsista champagnen i uppställningen: Deutz Brut Classic.

 

Uppsnappad fakta: Andelen reservvin uppgår till 20-40 %, champagnen får minst tre års lagring på jästfällningen och dosagen ligger på ca 7 g/l.

 

Tidigare har jag inte varit jätteimponerad av den här champagnen, men idag blir intrycket ett helt annat. Den är riktigt bra och helt klart den bästa utgåvan jag druckit av Brut Classic! Den känns faktiskt som något av den optimala standardchampagnen: mycket bra direkt ur startblocken men samtidigt till synes klart lagringsduglig.

 

Doft: Fruktig och något kryddig. Inslag av grapefrukt, päron, gula äpplen, rostat bröd, gräddkola och kardemumma.

 

Smak: Frisk, fruktig och torr smak med fin intensitet och härlig energi! Gula äpplen, päron och grapefrukt som senare övergår i citron. Påtaglig syra, men bra balans. Lång citrusdominerad eftersmak.

 

Betyg idag: 85

 

Sannolikt bäst: 2022-2032

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2019-10-04: 80

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar