Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 16 februari 2022

1996 Cuvée William Deutz

(55 % pinot noir, 35 % chardonnay, 10 % pinot meunier)

 

9 oktober 2021 (Café Live i Malmö)

 


 

Efter en välbehövlig paus är jag full av energi och redo att ta mig an den femte flighten i den stora 1996-provningen. Nu skruvas ambitionsnivån upp ett litet snäpp till!

 

I det första glaset hittar vi den här prestigechampagnen från Deutz. Den är mycket, mycket bra, men samtidigt flightens svagaste champagne och den presterar inte lika bra som när jag drack den i samband med den stora Deutzprovningen för två år sedan. Det handlar om en tydligt svag flaska. ”Något defekt?” har jag skrivit i mina anteckningar, men till skillnad från några av de andra deltagarna vid provningen upplever jag inte den som uppenbart korkskadad.

 

Doft: Mogen, fruktig, gräddig och något kryddig. Inslag av mogen stenfrukt, mogna äpplen, ingefära, torkad frukt, nougat, Werther’s Original och honung.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och torr smak som domineras av persika och mogen citrus. Bra koncentration.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: ?

 

Mina tidigare intryck av denna champagne (länk till inlägget):

2019-10-05: 91

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar