Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 1 december 2018

2013 David Léclapart L’Artiste

(100 % chardonnay)

2 oktober 2018 (hemma)Även om man vet att det är alldeles för tidigt är det ändå en befriande känsla att få prova den senaste årgången av en av Léclaparts champagner!

L’Artiste är mellanvinet i Davids blanc de blancs-trio, till hälften jäst på ekfat och i likhet med odlarens övriga champagner gjord på biodynamiskt odlade druvor och utan dosage.

Det här är en härlig champagne! Givetvis ung och outvecklad men redan mycket bra. Flaskan köpt från Franska vinlistan i april 2018.

Doft: Uttrycksfull och något komplex doft med inslag av mineral, päron, citron, vispgrädde och vita blommor.

Smak: Oerhört ren och naturlig! Mycket frisk, något fruktig och mycket torr med en fin koncentration. Vit persika, citron, gröna äpplen och lite grapefrukt.

Betyg idag: 88(+)

Sannolikt bäst: 2024-2030

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar