Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 30 december 2018

1985 Clos des Goisses

(ca 70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

13 oktober 2018 (Café Live i Malmö)Den sjunde flighten av Clos des Goisses-provningen fortsätter med årgång 1985. Och oj, vilket vin det här är!

Det här är en sendegorgerad flaska som fick sin kork i februari 2012. Det innebär att den fick ligga nästan 26 år på jästfällningen. Och eftersom det handlar om en sendegorgerad flaska tror jag att dosagen ligger kring 4,5 g/l.

Det här är en fantastisk, närmast magisk, champagne! Och känslan är att vi prickar in den exakt i mitten av dess optimala drickfönster. Flightens vinnare och en av de bästa champagnerna i hela provningen.

Doft: Mogen, komplex, kryddig och något köttig doft med viss sälta. Senare även tydligt söta godistoner. Inslag av kalk, gummi, mynta och äpplen.

Smak: Mogen, frisk och koncentrerad smak med viss sötma. Blandade äpplen och gräddkola.

Betyg idag: 94

Sannolikt bäst: 2016-2021

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar