(65 % pinot noir, 35 % chardonnay)
13 oktober 2018 (Café Live i Malmö)
Nästa champagne från Clos des Goisses-provningen och sista årgången med den förra etiketten (som användes mellan 1992 och 2004). I den här fick hälften av vinerna sin första jäsning på ekfat. Flaskan blev degorgerad i februari 2013 och dosagen uppgår till 4,25 g/l.
Det här är första gången jag dricker 2004:an. Det är en jättebra champagne! Tydligt utvecklad idag, men med potential att fortsätta utvecklas.
Min gissning: 2005.
Doft: Utvecklad doft med laktiska toner. Inslag av röda bär, grädde, gräddkola och lakrits.
Smak: Utvecklad, fruktig och relativt lätt. Gula äpplen, mogen citron, grädde och en aning gräddkola. Medelhög syra.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2020-2028
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar