Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 2 december 2018

2005 David Léclapart L’Artiste

(100 % chardonnay)

5 oktober 2018 (hemma)Se där – en L’Artiste med lite ålder! Det är ju inte varje dag man får den förmånen. Dessvärre blir det något av en besvikelse. Förstå mig rätt, det här är en mycket bra champagne men samtidigt den svagaste L’Artiste jag druckit. Doften är härlig, men smaken känns dessvärre något tunn och endimensionell. Möjligen har flaskan blivit dåligt lagrad. Köpt på auktion i september 2018.

Doft: Utvecklad, komplex, oxiderad och något kryddig doft med sherrytoner. Inslag av yoghurt, rostade hasselnötter, champinjoner, mogna äpplen, salmiak och bulldeg. 

Smak: Utvecklad, frisk, svagt oxiderad, mycket torr, något bitter och något eldig smak av äpplen, äppelskal, gräddkola, citrusskal och citron.

Betyg idag: 84

Sannolikt bäst: 2015-2019Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar