(65 % pinot noir, 35 % chardonnay)
13 oktober 2018 (Café Live i Malmö)
Den andra flighten av Clos des Goisses-provningen fortsätter med 2003:an. Även i den här årgången fick hälften av vinerna sin första jäsning på ekfat. Flaskan blev degorgerad i augusti 2012 och dosagen uppgår till 4,25 g/l.
Den här är verkligen all over the place, i brist på ett tillräckligt bra svenskt uttryck! Den är otroligt uttrycksfull och med marginal den mest utvecklade årgången i flighten. Det är en fantastisk champagne och här och nu är den helt klart den bästa champagnen av de fyra. Dessutom en av de bästa 2003:or jag någonsin druckit!
För mig var det väldigt uppenbart att det här var 2003:an, trots att jag inte druckit den tidigare. Det var den klart mest utvecklade champagnen i flighten och den bjöd på flera allmänna kännetecken från den varma årgången. Men det var förvånansvärt många på provningen, inklusive Charles Philipponnat, som trodde att det här var 2002!
Doft: Fantastisk, rik, parfymerad, brödig, blommig och rökig doft med tydligt brända toner. Inslag av brända brödkanter, bränt trä, brasa, mörk choklad, gul frukt och gräddkola.
Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak av mogen gul frukt, mogen citrus (inkl en något bitter ton av skal), honung och smörkola.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2018-2025
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar