Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 20 mars 2023

Ulysse Collin Les Enfers (2014-bas)

(100 % chardonnay)

 

26 juli 2022 (Mêlée i Köpenhamn)

 


 

Les Enfers från Olivier Collin görs, i likhet med producentens övriga champagner, på druvor från en enda vingård. Här handlar det om chardonnay från ett läge på 0,62 hektar i vingården Les Enfers, belägen i Collins hemby Congy.

 

Den här utgåvan har 2014 som basårgång och flaskan blev degorgerad i mars 2019 efter 48 månaders lagring på jästfällningen.

 

Det här är en fantastisk champagne!

 

Doft: Fruktig och kryddig doft med inslag av clementinskal, yuzu, olivolja, hasselnötter, nektarin och mango.

 

Smak: Fruktig, frisk och mycket torr smak av clementin, yuzu, nektarin och mango. Fin intensitet och bra längd.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2025-2031

 

Mina tidigare intryck av Les Enfers:

2010-bas: 86 (2021-12-10)

2013-bas: 90 (2020-01-22)

2015-bas: 89 (2022-01-28) 

 


 

Champagnen dricks på hemtrevliga Mêlée i Köpenhamn (Frederiksberg om man ska vara petig).

 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar