Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 27 mars 2023

2006 Agrapart Avizoise

(100 % chardonnay)

 

5 augusti 2022 (hemma)

 


 

Avizoise 2006 var den allra första champagnen jag drack från Agrapart, i januari 2014. Champagnen var förhållandevis nysläppt (degorgerad ett år tidigare) och jag blev väldigt imponerad.

 

Idag, mer än åtta år senare, är den också fantastisk, men jag blir inte riktigt lika exalterad. Betyget, som möjligen var påverkat av lyckan att få öppna min första Agrapart den där vinterdagen 2014, blir snäppet lägre nu.

 

Den här flaskan blev degorgerad i september 2013 med en dosage på 5 g/l.

 

Doft: Utvecklad och komplex doft med inslag av smör, mogna äpplen, saltlakrits, ingefära, svamp, nougat, krita och torkade aprikoser.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och mycket torr smak med tydlig sälta. Ren och elegant. Citron, gula äpplen, Tuttifrutti-tabletter och en liten hasselnöt.

 

Betyg idag: 91

 

Sannolikt bäst: 2019-2025

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2014-01-16: 92

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar