Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 24 mars 2023

2006 G.H. Mumm Le Millésimé

(64 % pinot noir, 36 % chardonnay)

 

3 augusti 2022 (hemma)

 


 

Ännu en på pappret välutvecklad 2006:a, men den här flaskan är dessvärre utrustad med en underdimensionerad kork som inte fyllt sin funktion fullt ut. Konsekvens: relativt lite bubblor kvar, men ingen överdriven oxidation. Champagnen är trots allt mycket bra, men lider av lite brist på energi.

 

Jag köpte den här champagnen på Systembolaget i oktober 2015. Aktuell årgång idag är 2015.

 


 

Doft: Utvecklad och något jordig. Inslag av mogna röda äpplen, smör, bakverk, hasselnötter, honung och aprikos. Efter hand även gräddkola och på tredje dagen dyker det upp härliga toner av vit choklad.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak med fin koncentration. Gula äpplen samsas med citrus, smör och hasselnötter.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2019-2024?

 

Fem 2006:or i bra fas:

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar