Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 22 mars 2023

2006 Laurent-Perrier Millésimé

(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)

 

30 juli 2022 (hemma)

 


 

Laurent-Perrier Millésimé 2006 är en fantastisk champagne som befinner sig i en bra fas. Den dricks över två dagar och håller ihop väl.

 

Champagnen görs uteslutande på druvor från olika grand cru-byar i Côte des Blancs och Montagne de Reims. Det handlar om Chouilly, Cramant, Oger och Le Mesnil-sur-Oger (chardonnay) respektive Verzy, Verzenay, Mailly, Louvois och Bouzy (pinot noir). Jag köpte min flaska på Systembolaget i september 2015. Aktuell årgång idag är 2012.

 

Doft: Utvecklad, kryddig och komplex. Inslag av rökt korv, krita, citron, brioche, smör, lime, persika, päron, lakrits, kex och svarta vinbär. Dag två dyker det även upp gräddkola, grädde och jordgubbar.

 

Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och torr smak av lime, stenfrukt, päron, kex och gräddkola. Hög syra. Dag två även jordgubbar i grädde.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2020-2026

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar