(50 % chardonnay, 50 % pinot noir)
30 juli 2022 (hemma)
Laurent-Perrier Millésimé 2006 är en fantastisk champagne som befinner sig i en bra fas. Den dricks över två dagar och håller ihop väl.
Champagnen görs uteslutande på druvor från olika grand cru-byar i Côte des Blancs och Montagne de Reims. Det handlar om Chouilly, Cramant, Oger och Le Mesnil-sur-Oger (chardonnay) respektive Verzy, Verzenay, Mailly, Louvois och Bouzy (pinot noir). Jag köpte min flaska på Systembolaget i september 2015. Aktuell årgång idag är 2012.
Doft: Utvecklad, kryddig och komplex. Inslag av rökt korv, krita, citron, brioche, smör, lime, persika, päron, lakrits, kex och svarta vinbär. Dag två dyker det även upp gräddkola, grädde och jordgubbar.
Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och torr smak av lime, stenfrukt, päron, kex och gräddkola. Hög syra. Dag två även jordgubbar i grädde.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2020-2026
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar