Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 23 december 2016

Pascal Doquet Anthocyanes

(66 % chardonnay, 34 % pinot noir)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



Pascal Doquet, som håller till i Vertus i Côte des Blancs, har varit vinmakare sedan 1982. 1995 tog han över rodret för familjefirman Doquet Jeanmaire och 2004 blev han ensam ägare efter att ha köpt ut sina systrar. Därefter började han använda sig av varumärket Pascal Doquet. Firman arbetar ekologiskt och är certifierad sedan 2010.

Anthocyanes är en rosé som är gjord på druvor från Vertus, Bergères-lès-Vertus, Le Mesnil-sur-Oger och kullen Mont Aimé, belägen mellan Bergères-lès-Vertus och Val-des-Marais. Baserad på årgångarna 2010 (34 %), 2011 (46 %) och 2012 (20 %). Jäst på ekfat, buteljerad i september 2013 och degorgerad den 3 februari 2016. Dosage på 5 g/l, d v s extra brut.

Doft: Parfymerad och bärig doft med inslag av jordgubbar, körsbär och hallon.

Smak: Frisk, torr och klart godisaktig. Hallongodis med en ton av blodgrape.

Betyg idag: 78

Sannolikt bäst: 2020-2023


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar