Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 22 december 2016

Fleury Fleur de l’Europe

(90 % pinot noir, 10 % chardonnay)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)Huset Fleury, med hemvist i Courteron nere i Aube, har varit en föregångare när det gäller biodynamisk odling i Champagne. Redan 1989 blev de, som första producent i Champagne, certifierade av organisationen Demeter.

Fleur de l’Europe är en årgångslös champagne. Enligt en representant för den danska importören är den här flaskan baserad på druvor från 2011 (80 %) och 2010 (20 %). Och den blev sannolikt degorgerad hösten 2015. Brut nature, d v s utan dosage.

Ingen kioskvältare precis, men det är helt klart en välgjord champagne. Den kommer tveklöst att vinna på några års lagring.

Doft: Relativt knuten, något fruktig. Inslag av äpplen, brioche, lime och mineral.

Smak: Mycket frisk och torr smak av citrus och äpplen.

Betyg idag: 79(+)

Sannolikt bäst: 2020-2024


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar