Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 27 december 2016

2013 Ruppert-Leroy Les Cogneaux

(100 % pinot noir)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



Les Cogneaux görs på pinot noir från vingården med samma namn. Den är delvis fatlagrad. Medan domänens övriga champagner kan definieras som rena och eleganta är den här snarare kraftfull. Och även om det är lätt att uppskatta den förra stilen är det här en bättre champagne!

Doft: Lite skitig! Stalliga toner med lite bär i bakgrunden. Inslag av körsbär, hallon, jordgubbar, rosor och läder.

Smak: Mycket torr och frisk; ännu ung. Primärt stenfrukter med en avslutning av mineral.

Betyg idag: 82

Sannolikt bäst: 2022-2026


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar