Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 29 december 2016

2013 Bourgeois-Diaz RS

(100 % pinot meunier)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



RS, Rosé de Saignée, är en rosé som görs på 100 % pinot meunier med hjälp av maceration (24 h). Officiellt årgångslös, men till 100 % baserad på 2013 års skörd. Flaskan degorgerad den 26 januari 2016. Ingen dosage.

Det här är en trevlig champagne och dessutom klart bäst av de tre viner jag får smaka från Bourgeois-Diaz sortiment på Bulles Bio 2016 i Köpenhamn.

Doft: Kraftfull och bärig doft med inslag av körsbär och andra mörka bär.

Smak: Ren och mycket naturlig (i brist på ett bättre ord)! Bärig, frisk och mycket torr. Körsbär och blåbär.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2021-2026


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar