Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 19 december 2016

2013 Vouette & Sorbée Textures

(100 % pinot blanc)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



Bertrand Gautherot från Vouette & Sorbée hade intagit en central position på champagnemässan, mitt på golvet i det begränsade utrymmet poppade han flaskor så det stod härliga till! En av champagnerna han bjöd på var hans senaste alster, Textures. Den görs på 100 % pinot blanc från vingården Fonnet, som planterades 1995-2000. Vinerna till champagnen är jästa och lagrade på georgiska amforor och gamla ekfat innan de buteljeras. I likhet med Gautherots övriga viner görs den helt utan dosage. Degorgerad den 28 oktober 2015.

Det här är fortfarande en ung champagne, men den är riktigt bra redan idag!

Doft: Underbar, fruktig och kryddig doft med inslag av äppelpaj, citrus, tobak och kanel.

Smak: Toktorr, fruktig och ungdomlig. Kvitten, lite ek och mineral. Hög, härlig syra!

Betyg idag: 87(+)

Sannolikt bäst: 2022-2027


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar