Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 30 december 2016

2012 Georges Laval Les Chênes

(100 % chardonnay)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)Som vinbonde tager man vad man haver och det är väl inte hela världen att det står fel årgång på etiketten? Det är alltså 2012 i flaskan och inget annat!

Les Chênes görs uteslutande på chardonnay från vingården med samma namn, belägen i den östra delen av Vincent Lavals hemby Cumières. I likhet med odlarens övriga champagner vinifieras den på fat. Efter tio månaders fatlagring buteljeras den och får sedan ligga tre år på sin jästfällning. Flaskan är degorgerad så sent som den 9 september 2016. Utan dosage. Totalt gjordes det endast 1 211 flaskor av denna champagne.

Det här är en härlig champagne! Ung så klart, men redan mycket bra!

Doft: Fruktig doft med inslag av päron och mineral.

Smak: Koncentrerad, fruktig, frisk och mycket torr.

Betyg idag: 87

Sannolikt bäst: 2022-2028


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar