Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 21 december 2016

2013 Vouette & Sorbée Blanc d’Argile

(100 % chardonnay)

29 oktober 2016 (Bulles Bio 2016 i Köpenhamn)



Blanc d’Argile är Bertrand Gautherots blanc de blancs, gjord på chardonnay från unga stockar i vingården Biaunes i hembyn Buxières-sur-Arce. Odlingen bygger på sticklingar som Gautherot fick från Selosse i Avize och Dauvissat i Valmur (Chablis) som han planterade så sent som år 2000. Tack vare hård beskärning och små skördeuttag lyckas han skapa en imponerande champagne, trots rankornas ringa ålder. Jäst på fat och givetvis helt utan dosage. Flaskan degorgerad den 1 december 2015.

Mycket bra, men behöver definitivt lagras!

Doft: Druvtypisk, parfymerad och något kryddig doft. Inslag av äpplen, örter och honung.

Smak: Frisk, torr och mycket ung. Omogen citron, vit persika, surdegsbröd och citronskal.

Betyg idag: 86(+)

Sannolikt bäst: 2022-2027


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar