(100 % pinot noir)
28 mars 2024 (Georges Remy i Bouzy)
Efter de inledande fem champagnerna plockar Georges även fram tre av sina stilla viner. Georges började faktiskt göra coteaux champenois innan han gjorde champagne och det är tydligt att han brinner för dessa viner.
Le Chapeau de Fer är något av enhörning, med färre än 150 flaskor producerade per årgång. Vinet görs på pinot noir från ett litet fält i Bouzy och vinifieras i ståltank innan det lagras på ett litet fat.
Wow! Det här är ett kraftfullt och fullständigt underbart vin. Det är tveklöst bland de bästa coteaux champenois jag provat.
Doft: Kraftfull doft med inslag av ost, gödsel och körsbär.
Smak: Kraftfull, bärig och mycket torr. Perfekt mogna körsbär samsas med lite mandelmassa.
Betyg idag: 92
Sannolikt bäst: 2028-2035
Övriga viner:
2022 Coteaux Champenois Bouzy Blanc Les Houardes: Mycket bra! Doft av lemoncurd och mogna gula äpplen. Ren, frisk och fruktig smak av lemoncurd och söta äpplen. Den är harmonisk och välbalanserad med fin syra och bra längd.
Betyg idag: 87. Sannolikt bäst: 2027-2033
2020 Coteaux Champenois Bouzy Rouge Les Vaudayants: Mycket bra! Doftmässigt är det mycket stalliga toner som samsas med jord, örter och körsbär. Fruktig, frisk och mycket torr smak av körsbär och andra mörka bär. Mycket tydliga tanniner.
Betyg idag: 88. Sannolikt bäst: 2029-2035
Fat där det förvaras någon sorts vin:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar