(pinot noir eller meunier)
31 mars 2024 (hemma)
Aÿ-baserade Geoffroy gör sin ratafia på must av pinot noir eller meunier som blandas med fatlagrad fine de champagne.
Det här är en mycket, mycket bra ratafia. Jag dricker den vid åtta tillfällen under en 14-dagarsperiod. Den är mycket bra från start och lyfter en aning efter det och presterar sedan som bäst mellan dag fem och nio. Även om den tappar en aning därefter håller den ihop fint och smakar lika bra sista dagen som den första.
Doft: Fruktig, parfymerad och komplex. Inslag av hallon, jordgubbar, körsbär, russin, gräddkola, mandlar, vanilj och apelsin till en början. Från dag två även valnötter, spritpenna och mandelmassa. På femte dagen dyker det upp inslag av krut.
Smak: Söt (men inte jättesöt), fruktig, frisk och oljig. Något eldig till en början. Jordgubbar, körsbär och russin. Dag två även mandlar. Femte dagen är eldigheten nästan borta och den känns mer harmonisk. Dag åtta hittar jag även lite äppelskrutt i smaken. Påtaglig syra och bra balans. Härlig längd.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: På sjätte dagen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar