Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

tisdag 9 mars 2021

2002 Cuvée Louise

(65 % chardonnay, 35 % pinot noir)

 

10 oktober 2020 (Café Live i Malmö)

 


 

Det här är en fantastisk champagne och dessutom klart bäst i den här flighten. Den kan gissningsvis vinna på ytterligare lagring, men presterar väldigt fint idag! Dosage på 5 g/l.

 

Jag drack den här årgången redan 2014, när den var nysläppt, och upplevde den som fantastisk och förvånansvärt tillgänglig redan då.

 

Doft: Något utvecklad och något fruktig doft med viss sälta. Inslag av gröna äpplen, päron, krusbär, gula plommon, hasselnötter, fudge och lite ingefära.

 

Smak: Frisk, fruktig, mycket torr och något utvecklad. Relativt lätt, men samtidigt väldigt charmig! Krita och salmiak på en bädd av äpplen. Hög syra.

 

Betyg idag: 91

 

Sannolikt bäst: 2022-2030

 

Mina tidigare intryck av Cuvée Louise 2002:

2014-07-22: 90

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar