Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 1 mars 2021

1989 Cuvée Louise Rosé

(57 % chardonnay, 43 % pinot noir?)

 

10 oktober 2020 (Café Live i Malmö)

 


 

Den tredje flighten i den stora Cuvée Louise-provningen består av ytterligare tre årgångar av Cuvée Louise Rosé: 1989, 1983 och 1982. Flaskorna serveras i vanlig ordning halvblint, d v s man vet vilka flaskor som finns med men inte i vilken ordning de serveras. På pappret bör det inte vara omöjligt att skilja på dessa årgångar, men det här visar sig vara en lurig uppställning och många av oss gissar fel på alla tre…

 

Cuvée Louise Rosé 1989 är mycket, mycket bra. Jag gissar på 1983.

 

Doft: Mogen, fruktig, nötig och kryddig. Inslag av bokna äpplen, konjak, tobak och torkad frukt.

 

Smak: Mogen, fruktig, frisk och torr smak med konjakstoner och bokna äpplen som bärande beståndsdel. Dessutom torkad frukt och tobak. Bra intensitet, hög syra och fantastisk längd.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2008-2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar