Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 11 mars 2021

1999 Cuvée Louise

(66 % chardonnay, 34 % pinot noir)

 

10 oktober 2020 (Café Live i Malmö)

 


 

Det här är den fjärde och sista årgången i den femte flighten i den stora Cuvée Louise-bataljen. Varför man övergav den här etiketten för den man använder i senare årgångar är ju en gåta!

 

Jag provade den här årgången när den var nysläppt, för åtta år sedan, i samband med ett besök på Pommery. Då var den väldigt ung, men kändes mycket lovande. Idag har den kommit fram till sitt optimala drickfönster och är helt klart en mycket bra champagne, om än inte lika bra som jag förutspådde 2012.

 

Doft: Utvecklad och något rökig. Inslag av kex (glassrån), mogna äpplen, citrus, brioche och örter.

 

Smak: Utvecklad, fruktig och torr smak som domineras av citrus och gröna vingummin. Syran är hög, men den känns väldigt välbalanserad. Lång eftersmak.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2019-2025

 

Mina tidigare intryck av Cuvée Louise 1999:

2012-09-07: 85(++)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar