Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 19 februari 2021

2015 Pierre Gerbais L’Audace

(100 % pinot noir)

 

8 oktober 2020 (hemma)

 


 

Efter gårdagens flaska Grains de Celles är det här mitt andra möte med Pierre Gerbais. Den mer ambitiösa L’Audace görs på pinot noir från gamla stockar i vingården Sainte-Marie i Celles-sur-Ource och utan tillsats av svavel eller dosage. Med endast 34 månaders lagring på jästfällningen är den inte officiellt årgångsdeklarerad, men i likhet med producentens övriga utbud är den här champagnen alltid baserad på en enda årgång. I det här fallet handlar det om det stora året 2015. Flaskan blev degorgerad i april 2019.

 

Det här är en elegant och mycket bra champagne! Den är dock i tydligt behov av lagring.

 

Doft: Fruktig, kryddig och något parfymerad doft med påtaglig sälta. Inslag av gröna äpplen, gula blommor, citrus och smör.

 

Smak: Ung, frisk, fruktig och mycket torr smak med viss sälta. Elegant! Omogna äpplen får sällskap av vit persika och mandarin.

 

Betyg idag: 86(+)

 

Sannolikt bäst: 2025-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar