Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 26 februari 2021

1995 Cuvée Louise Rosé

(55 % chardonnay, 45 % pinot noir)

 

10 oktober 2020 (Café Live i Malmö)

 


 

Det är alltid en spännande duell när 95:an och 96:an av samma champagne ställs mot varandra, men den här gången blir det inte mycket till match. Det här är ännu en härlig champagne, men samtidigt klar fyra i den här flighten (bestående av fyra champagner) – och flera nummer mindre än 96:an i glaset intill. Doften är något skum, men varken jag eller någon av de andra provningsdeltagarna upplever den som defekt.

 

Doft: Utvecklad, men relativt diskret. Den är kryddig och lite skum och bjuder på inslag av citron, äpplen, gummi och vitpeppar.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk, torr och klart elegant. Bättre än doften! Mogna röda äpplen, citron, brioche och gräddkola i fin balans med en relativt hög syra.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2017-2024

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar