Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 25 februari 2021

1996 Cuvée Louise Rosé

(55 % chardonnay, 45 % pinot noir)

 

10 oktober 2020 (Café Live i Malmö)

 


 

Den andra flighten vid den ambitiösa Cuvée Louise-provningen bjuder på ytterligare fyra årgångar av den sällsynta Cuvée Louise Rosé: 90, 92, 95 och så denna 96:a. Och nu börjar det verkligen hända saker! Till skillnad från den första flighten, där jag hade lite svårigheter att hitta rätt, gissar jag dessutom rätt på samtliga.

 

Det här är en underbar champagne som befinner sig i en perfekt fas! Det är flightens självklara vinnare och dessutom min favorit i hela provningen. Men i likhet med champagnerna i den första flighten är det långtifrån uppenbart att det är en roséchampagne när man ser den i glaset, färgen går mot guldgult och är inte det minsta rosa!

 

Doft: Mogen, kryddig och parfymerad doft med inslag av gräddkola, röda vinbär och bokna äpplen.

 

Smak: Utvecklad och gräddig smak av gräddkola och mogna äpplen. Hög årgångstypisk syra.

 

Betyg idag: 93

 

Sannolikt bäst: 2016-2024

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar