Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 16 maj 2022

Krug Grande Cuvée (tredje generationen)

(pinot noir, chardonnay, pinot meunier)

 

11 december 2021 (Vinkällaren Grappe i Stockholm)

 


 

Den andra flighten vid Krugprovningen består av tre äldre flaskor, en från var och en av de tre äldsta generationerna av Grande Cuvée. Här på bloggen presenterar jag dem i omvänd kronologisk ordning, även om de inte serverades i denna följd på provningen.

 

Det här är Grande Cuvée ”gold label”, som brukar kallas så efter den guldfärgade etiketten. Det var den tredje generationen Grande Cuvée, som gavs ut mellan åren 1995 och 2004.

 

Det här är fortfarande en fantastisk champagne, även om den (sannolikt relativt nyligen) lämnat sina allra bästa år bakom sig. Den presterar otroligt bra från start, men tappar efter hand i intensitet. Min favorit i flighten.

 


 

Doft: Mogen, gräddig och kryddig doft med tydlig Krugparfym. Inslag av grädde, mogen persika, nötter, kex, dadlar, smörkola och hallon.

 

Smak: Mogen, frisk och något fruktig. Initialt bra intensitet, men tappar efter hand. Hallon, mogna äpplen och gräddkola.

 

Betyg idag: 92

 

Sannolikt bäst: 2006-2020?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar