Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 8 maj 2022

2016 Georges Remy Les Muits

(100 % chardonnay)

 

3 december 2021 (hemma)

 


 

Les Muits från den talangfulle odlaren Georges Remy i Bouzy görs på chardonnay från vingården Les Muits i grannbyn Tauxières (Montagne de Reims). I likhet med Remys övriga champagner är den jäst på ekfat. Flaskan blev degorgerad i oktober 2020 utan dosage. Total produktion: 603 flaskor.

 

Det är ett ordentligt tryck i flaskan och som framgår av ovanstående bild bildas det ett kvarvarande tjockt skum i glaset. Det är en härlig champagne! Den har en komplex doft och en underbart ren och naturlig smak.

 


 

Doft: Fruktig och något kryddig doft med fin komplexitet. Inslag av rabarberpaj, citron, brioche, smör, lakrits, gräddkola, mogna äpplen och mandlar.

 

Smak: Fruktig, syrlig och mycket torr. Härligt ren! Citrus i form av yuzu och lime får sällskap av gula äpplen utan skal och söt rabarber.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar