(80 % chardonnay, 20 % pinot noir)
26 juli 2021 (hemma)
Cœur de Cuvée görs på endast den bästa delen av den första pressningen, cuvéens hjärta. I enlighet med Vilmarts filosofi får den därefter 10 månaders lagring på ekfat innan den buteljeras. Den här flaskan blev degorgerad i mars 2013 med en dosage på 8 g/l. Jag köpte den på Systembolaget i mars 2014. Aktuell årgång idag är 2013.
Jag drack den här årgången så tidigt som 2014 och redan då var den fantastisk. Idag känns den fullt utvecklad och presterar ännu bättre!
Doft: Oväntat diskret till en början. Blir efter hand utvecklad, komplex, något fruktig, aningen kryddig och fint parfymerad. Inslag av clementin, krita, anis, sötlakrits, kaffe, hasselnötter, trä och konjak.
Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och torr smak med härlig koncentration och viss sälta. Clementin, Cox Orange och körsbär dominerar. Senare dyker det även upp lite toner av torr sherry. Påtaglig syra och lång eftersmak.
Betyg idag: 92
Sannolikt bäst: 2020-2027
Mina tidigare intryck av Cœur de Cuvée 2006:
Mina intryck av andra årgångar:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar