Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 9 november 2019

2008 Vilmart Cœur de Cuvée

(80 % chardonnay, 20 % pinot noir)

26 juli 2019 (hemma)Cœur de Cuvée 2008 – en löjligt efterlängtad champagne! På samma gång en flaska som man drar sig för att öppna eftersom man är rädd att den ska vara plågsamt ung, samtidigt som man vet att en öppnad butelj idag innebär en mindre i framtiden… Ständigt dessa i-landsproblem! Men nyfikenheten tar till slut befäl över förståndet och jag poppar en av mina dyrgripar. Och den är så klart ung, men trots att den känns klart oförlöst är den fantastisk redan idag! Om förståndet får bestämma väntar jag dock åtminstone fyra år innan jag öppnar nästa.

Den här flaskan blev degorgerad i mars 2015 efter närmare sex års lagring på jästfällningen. Dosagen uppgår till 7 g/l. Jag köpte den från Franska Vinlistan i mars 2016. Aktuell årgång idag är 2011.Doft: Fruktig, komplex och något utvecklad doft med inslag av krita, gula äpplen, persika, lime, mandlar, nougat och lite honung.

Smak: Fruktig, frisk, koncentrerad och något utvecklad smak av citron, söt grapefrukt, kiwi, gröna äpplen och krita.

Betyg idag: 90(+)

Sannolikt bäst: 2023-2035


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar