Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 14 mars 2016

1992 Vilmart Cœur de Cuvée

(80 % chardonnay, 20 % pinot noir)

28 februari 2016 (hemma)

Dracks från magnum. Okänt degorgeringsdatum. Att få möjlighet att dricka en långlagrad Cœur de Cuvée är en fantastisk upplevelse! Trots sin ålder vinner den mycket på lång kontakt med luft. Flaskan dricks över 2,5 dygn och den är som bäst på slutet. Allra bäst är den dessutom vid en temperatur kring 18 grader! En underbar champagne i en häftig flaska! Flaskan köpt på Systembolaget (beställningssortimentet) i mars 2015.

Doft: Mogen, parfymerad och något kryddig doft med fatkaraktär. Inslag av mogna aprikoser, ek, rostade nötter, kex, lite vanilj samt gräddkola. Senare även lakrits.

Smak: Mogen, frisk, syrlig, fruktig och otroligt koncentrerad smak av aprikos, gula plommon, rostade nötter, citron och dadlar. Hög syra. Jag föreställer mig att en 2008:a skulle kunna smaka så här om femton år!

Betyg idag: 92

Sannolikt bäst: 2012-2018

Mina intryck av senare årgångar (med länkar till resp inlägg):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar