Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 27 november 2022

Emmanuel Brochet Le Mont Benoit (2017-bas)

(40 % pinot meunier, 40 % pinot noir, 20 % chardonnay)

 

29 april 2022 (hos Marina i Lund)

 


 

Emmanuel Brochets Le Mont Benoit är mycket bra i vanlig ordning, oberoende av vilken basårgång det handlar om. I det här fallet är basårgången 2017, ett allmänt svårt år i Champagne. På grund av frost blev Emmanuels skörd liten och andelen reservvin (2011-2016) i den här utgåvan är därför ovanligt hög (70 %).

 

Champagnen dricks vid en provning (BYOB) och det här är en av de flaskor jag tog med.

 

Doft: Fruktig doft med fint, fint oxiderade toner. Inslag av röda äpplen, päron, mandlar, limeskal och Coca-Cola (eller snarare Igloo). Efter hand uppstår tydligt laktiska toner.

 

Smak: Fruktig, frisk, torr och elegant smak med det mesta från doften.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: 2025-2030

 

Mina intryck av andra utgåvor av Le Mont Benoit:

2012-bas: 86 (2018-03-23)

2013-bas: 85 (2017-05-06)

2014-bas: 85 (2019-10-13)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar