Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 14 maj 2023

Drappier Charles de Gaulle

(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)

 

11 oktober 2022 (hemma)

 


 

General de Gaulle var en trogen kund till Drappier och den här champagnen har skapats för att hedra hans minne. Den är alltid en ren årgångschampagne, även om det inte står utmärkt på flaskan, och den är delvis lagrad på fat. Den här flaskan köpte jag vid ett besök hos Drappier i oktober 2014. Den är degorgerad i mars 2014. Årgången är möjligen 2010.

 

Det här är en mycket bra champagne!

 

Doft: Utvecklad, fruktig och generös. Inslag av mogna äpplen, päron, citron, brioche, gräddkola, mandlar och rostat bröd med smör. Dag två dyker det upp tydliga inslag av kräftstjärtar. På tredje dagen har dessa ersatts av honung.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr. Mogna äpplen, päron, blodapelsin och gräddkola. Påtaglig syra, men fin balans. Lång eftersmak med inslag av lite grapefrukt.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2020-2026

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar