Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 14 maj 2023

Drappier Quattuor

(25 % arbane, 25 % petit meslier, 25 % pinot blanc, 25 % chardonnay)

 

12 oktober 2022 (hemma)

 


 

Drappiers Quattuor (fyra på latin), med undertiteln Blanc de Quatre Blancs (vitt av fyra vita), är följaktligen gjord på en fjärdedel vardera av de vita druvorna arbane, petit meslier, pinot blanc (blanc vrai) och chardonnay. Den här flaskan köptes vid ett besök på Drappier i oktober 2014. Den blev degorgerad i januari 2014. Basårgången är möjligen 2010, men framgår till skillnad från degorgeringsdatumet inte av flaskan.

 

En mycket bra champagne!

 

Doft: Utvecklad, fruktig, något kryddig och efter hand parfymerad. Inslag av mogen persika, mogna gula äpplen, mandlar, päron, kex, rostat bröd och citronmarmelad.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och mycket torr smak med viss sälta. Persika, mogen citrus, gröna äpplen och krita. Påtaglig syra, men bra balans.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2020-2025

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar